Don’t Be A BusyBody

Assalamualaikum..


Hi how are you..???
I fine , thank you  :)


“Hey kau sape sebok nak jage tepi kain orang , kau sendiri pon kain koyak rabak , ade hati nak sebok hal orang”
 




Haiyo , haiyo
Mesti korang selalu dgr ayat mcm tu kan kan kan , kalo tak sebiji mcm tu maybe lbeh kurang lah ken ken ken ,




I’m here today to tell you ,
Tak payah lah sebok nak jage hal orang lain , tapi tak bermakna kita tak boleh tahu langsung hal orang lain , berpada-pada lah kan , jgn lah bg orang tu rimas n bengang dgn korang , kalo dh tnya skali tu , jgn lah nk tnya lagi , pham2 je lah kan kan . Kalo aku pon orang dok sebok nk tnya banyak kali , mahu aku angkt tangan , wohoooo , jgn maen2 ngan aku , ecececehh




Tak bermakna juga kita tak boleh nak nasihatkan org , kalo dia tersasar jalan or anything yg perlukan bimbingan lah kan , cukup lah kita nasihat kan dia skali , kalo dia taknak dgr , up to her/him lah kan . Kita dh nasihatkan , so dia ade otak bleh piker lah kan kan




Bagi orang yg ske sngt busybody or mulut longkang niy , ble seseorang tu dh story something ngan korang , please lah ye jgn nak heboh2 kan , hormat lah sket perasaan org , cermin dulu diri tu , hebat sgt dh ke..???sempurna sgt dh ke..???AM I RIGHT..???



p/s : entry niy bkn untuk korang je but buat peringatan untk aku jgak , wkwk
p/s again : sesiapa yg trase tu , hahaha , cepat2 lah ubah diri tu
p/s again again : harap terasa kpd yg berkenaan
p/s again again again : eh , eh , eh
P/s again again again again : muahh..!!!sayang korang

Wassalamualaikum..
Watlek , Watpeace , Bubye..!!


Watlek^Watpeace^Muahh

2 comments:

Nath said...

I feel like sticking this post to someone's face LOL

Nath said...
This comment has been removed by the author.
COPYRIGHT@HAK MILIK EZZAH WAHAB 2012