Jom tambah ketinggian..!!!

Hye peeps , korang rase korang cukup tinggi idak..?? jom kite bce info kt bawah niy..Tahukan anda bahawa 95% individu tinggi di dunia ini mempunyai ibubapa yang lebih rendah, dan mereka membesar melepasi ketinggian ibubapa mereka. Anda boleh mempengaruhi tumbesaran anda tidak kira baka mahupun ciri fizikal keturunananda, atau apa sahaja yang dikatakan orang mengenai alat menambah ketinggian ini.
Bukti-bukti yang akan membuatkan anda terkejut, ternyata tulang yang kita miliki ini boleh berubah panjangnya tanpa dipengaruhi oleh faktor usia:
1.     Sukan renang merupakan sukan yang amat menyihatkan disampingboleh membantu anda untuk menambah ketinggian serta membuatkan tubuh badan bertambah sihat.

2.     Aktiviti menendang dapat membantu ketinggian pada tulang kering pada kaki dan tulang paha.

tumbesaran ketinggian manusia tidak berpandukan faktor baka semata-mata.

Ianya dipengaruhi oleh kesan hormon-hormon tertentu ke atas tumbesaran 26 tulang badan dan bahagian rawan (cartilageneous) pada 62 tulang bahagian anggota bawah badan. Rangsangan kelenjar pituitari akan menambah pengeluaran hormon yang akan menggalakkan ketinggianbahagian cartilageneous tetulang anggota bawah badan, seterusnya menyebabkan penambahan ketinggian.

ape macam ade rase ketinggian korang bertambah tak ..??hahaha


Watlek^Watpeace^Muahh

No comments:

COPYRIGHT@HAK MILIK EZZAH WAHAB 2012